AS Roma ondanks hoofdrol Totti onderuit bij Torino

25 september 2016, 14:38

AS Roma is er zondag niet in geslaagd dichterbij koploper Juventus te komen. De ploeg van Luciano Spalletti ging op bezoek bij Torino met 3-1 onderuit. Kevin Strootman speelde de gehele wedstrijd.

Al na acht minuten spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong via Andrea Belotti. In de rust besloot trainer Spalletti daarom aanvaller Francesco Totti in te brengen. Nog geen tien minuten na de rust mocht de Italiaan, die dinsdag zijn veertigste verjaardag viert, aanleggen vanaf elf meter. Oog in oog met Joe Hart faalde hij niet.

Torino was op dat moment al op een 2-0 voorsprong gekomen via een strafschop van Iago Falque. Roma probeerde tevergeefs de achterstand nog goed te maken, maar moest in de slotminuten zelfs nog een doelpunt incasseren toen Falque zijn tweede van de middag binnenschoot. Door de nederlaag krijgt het Inter van Frank de Boer de kans om in de thuiswedstrijd tegen Bologna uit te lopen op Roma.