Zivkovic en Barazite bezorgen FC Utrecht eerste competitiezege

25 september 2016, 16:30

In de Galgenwaard waren eindelijk weer eens lachende gezichten te zien. Na de verdiende uitzege in de beker bij FC Twente, behaalde FC Utrecht ook in de competitie zijn eerste overwinning. Sparta werd met 2-0 verslagen.

FC Utrecht wachtte voorafgaand aan het fluitsignaal al zes competitieduels op rij op zijn eerste overwinning. Het wist elke wedstrijd wel te scoren, maar kreeg telkens te veel goals tegen. Absoluut dieptepunt was de 1-5 nederlaag op eigen veld tegen FC Groningen. De ploeg van Erik ten Hag had flink wat goed te maken tegenover de supporters.

Met die instelling begon FC Utrecht ook aan de wedstrijd met Sparta. De bezoekers hadden meteen veel moeite in de duels en lieten Sebastien Haller de bal via de hak verlengen voor zijn maatje, Richairo Zivkovic. Het leek eerst onbedoeld, maar het was wel degelijk een bewuste assist van de Fransman. Zivkovic, die in de KNVB Beker tegen FC Twente indruk maakte met twee goals en een razendsnelle eindsprint, schoot al in de derde minuut raak: 1-0.

Sparta, dat dit seizoen als promovendus al drie overwinningen binnensleepte tegen Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en NEC, liet zich niet van de wijs brengen door de vroege tegentreffer. Het elftal van Alex Pastoor combineerde bij vlagen makkelijk en liet de thuisploeg niet continu domineren

.

Maar de Rotterdammers konden geen vuist maken. Opvallend was de irritatie op het veld, bij onder meer Denzel Dumfries en Thomas Verhaar. Bij één moment was dat wel begrijpelijk toen Robbin Ruiter onnodig ver uit zijn doel kwam en helemaal mis zat. De afstandspoging van Zakaria El Azzouzi kon hij alsnog keren, maar de doelman deelde nog wel een lompe beuk uit aan een Spartaan.

In de slotfase stelde Nacer Barazite de punten veilig voor FC Utrecht. Na een pass draaide hij op pure techniek weg tussen twee tegenstanders, op Bergkamp-achtige wijze, en schoot hij de bal overtuigend tegen de touwen. Een mooie afsluiting in de Domstad, waar eindelijk weer eens lachende gezichten te zien waren. Sparta kwam tekort en werd verdiend verslagen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen