Fraser wijt nederlaag aan lichaamstaal: "Niveau niet gehaald"

25 september 2016, 17:48

De spelers van Vitesse staan er na zondag niet goed op in de ogen van trainer Henk Fraser. Hij zag zijn ploeg inspiratieloos voor de dag komen tegen FC Twente. Zijn ploeg stapte dan ook met een 2-1 nederlaag van het veld in De Grolsch Veste.

"Het lag niet aan de instelling, maar aan de flauwe lichaamstaal waarmee we begonnen", vertelt Fraser in gesprek met FOX Sports. "Als je een tent binnenkomt en je een leuke dame ziet, is lichaamstaal heel belangrijk. We hebben met die lichaamstaal vandaag (zondag, red.) aan elkaar laten zien dat we niet veel pijn wilden lijden. Dat is wel nodig als je wil winnen."

"We mogen elkaar best de waarheid vertellen. Het tempo was te laag en lichaamstaal heeft ons de das omgedaan. We hebben de drive die nodig is om te winnen niet getoond. Ik verwachtte dat het in de tweede helft beter zou gaan, maar dat was niet het geval. We hebben allemaal ons niveau niet gehaald." Door de nederlaag staat Vitesse op tien punten na zeven wedstrijden.

Aanvoerder Guram Kashia sloot zich aan bij de woorden van Fraser. "Het was te langzaam. We hebben te weinig energie in deze wedstrijd gestopt en dan verlies je. Voor mijn gevoel hadden we wel zeventig procent balbezit, maar als je zo speelt betekent dat niets. Dit is het begin van het seizoen. We zitten in een proces en dan kan zo'n wedstrijd er tussen zitten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen