Feyenoord met speels gemak langs Roda JC

25 september 2016, 18:39

Feyenoord kan met vertrouwen afreizen naar Turkije voor de Europa League-ontmoeting met Fenerbahce. In eigen huis had het geen enkele moeite met een ultra defensief Roda JC Kerkrade. Eindstand: 5-0.

Dat het spelbeeld eenzijdig zou gaan worden werd op voorhand misschien wel verwacht, maar meteen na de aftrap leek dat niet te gaan gebeuren. De Limburgers kwamen er een paar keer snel uit in de counter, omdat Feyenoord slordig begon. De passing was vaak niet op maat en niet iedereen leek wakker. Vroeg in de wedstrijd ontstond er dan ook een zeer slordig slippertje van Jan-Arie van der Heijden, die een simpele pass erg laconiek controleerde. Zijn fout bleef onbestraft door Simon Church. De spits nam te veel tijd en schoot de bal vervolgens wild naast.

Het moment leek Feyenoord wel even goed wakker te schudden. De mannen van trainer Giovanni van Bronckhorst voerden het tempo op en schakelden een tandje bij. Op het middenveld waren Dirk Kuyt, Tonny Vilhena en Karim El Ahmadi de baas in de duels, terwijl Eric Botteghin weer zijn mannetje stond in het hart van de defensie.

Nog binnen de eerste twintig minuten leek het een koud kunstje te worden voor de thuisploeg, nadat Ard van Peppen met al geel op zak Steven Berghuis naar de grond trok. Hij kwam goed weg met een waarschuwing. Even later wist Feyenoord wel te scoren via Nicolai Jorgensen. Hij opende de score na knullig verdedigen van de Limburgers.

Zijn goal betekende groen licht voor de Rotterdammers. Ondanks dat Roda nóg massaler op eigen helft ging staan, sloeg de ploeg van Van Bronckhorst opnieuw toe. Karim El Ahmadi schoot de bal op heerlijke wijze in de verre hoek. Na een lange, slordige fase zonder grote kansen werd het toch nog een vermakelijke slot, waarin Jorgensen voor zijn tweede van de dag kon tekenen. Dat had hij te danken aan Jens Toornstra, die sterk doorzette bij een lange bal en Roel Brouwers kinderlijk eenvoudig opzij zette.

In de laatste minuten mochten Toornstra en Terence Kongolo ook nog een goal op hun naam zetten. Beiden sloegen effectief toe uit een scherpe voorzet: 5-0. Dankzij de overwinning staat koploper Feyenoord weer vijf punten los van Ajax en PSV. Bij Roda nemen de zorgen toe, de ploeg uit Kerkrade is nog altijd doelpuntloos in zijn laatste zes duels. De laatste treffer werd gemaakt in Amsterdam op 13 augustus (2-2).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen