AZ-talent kijkt terug op mooie week: "Moest er veel voor doen"

26 september 2016, 18:18

Guus Til kijkt met een goed gevoel terug op de afgelopen week. De middenvelder van AZ Alkmaar maakte zijn debuut in het betaalde voetbal. Een paar dagen later kreeg hij te horen dat hij vanaf heden definitief onderdeel is van de eerste selectie van trainer John van den Brom.

Til werd opvallend genoeg geboren in Zambia en woonde een tijdje op Mozambique. "Mijn vader deed ontwikkelingshulp in Afrika. Ik weet er niet zoveel meer van. Ik weet alleen nog het huis in Mozambique, de honden, het mooie weer en de mangobomen", zo vertelt de jongeling aan RTV Noord-Holland. AZ plukte de speler uiteindelijk weg uit de jeugd van SV Diemen.

"In eerste instantie geloofde ik het eigenlijk niet. Ik weet nog dat ik juichend de woonkamer binnen kwam. Dat was een mooi moment voor mij. Ik heb er wel veel voor gedaan, al zeg ik het zelf. Ik was vroeger niet de beste en dat kwam misschien ook wel omdat ik vrij klein was. Ik moest er veel voor doen. Veel uren in de gym en op het pleintje. Uiteindelijk betaalden de vele uren zich uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen