Wederom zege Jong PSV, Jong Ajax geeft Oss oorwassing

26 september 2016, 21:52

Jong PSV blijft ongeslagen aan kop van de Jupiler League staan. De beloften van de ploeg uit Eindhoven waren maandagavond met 3-0 te sterk voor Fortuna Sittard. Jong Ajax won op zijn beurt met grote cijfers van FC Oss: 7-0.

PSV staat door de drie punten bovenaan in de competitie. Het is de enige ploeg die nog geen wedstrijd verloor. Het kwam al vroeg in de wedstrijd tegen Fortuna op voorsprong door een doelpunt van Albert Gudmundsson. De aanvoerder van Jong PSV zorgde in de tweede helft op aangeven van Kenneth Paal ook voor de tweede treffer en stifte in de blessuretijd op fraaie wijze zijn hattrick tegen de touwen.

In de volgende speelronde heeft PSV voldoende aan een punt om de eerste periode in de Jupiler League te pakken. Dat zal een papieren prijs zijn voor de Eindhovenaren, omdat de beloftenteams niet meedoen voor promotie. Op dit moment staat NAC Breda er dan ook het beste voor om met de periode aan de haal te gaan. Die club staat tweede met drie punten minder dan PSV.

Oorwassing

Jong Ajax staat na maandagavond op een keurige derde plek. Het liet Oss voornamelijk in de tweede helft alle hoeken van het veld zien in Amsterdam. Donny van de Beek opende de score voor Ajax, waarna Mateo Cassierra vlak voor rust de verdubbeling voor zijn rekening nam. In de tweede helft trapte Ajax het gaspedaal flink in.

Frenkie de Jong scoorde de 3-0, waarna Gino Dekker in twaalf minuten tijd twee keer tot scoren kwam. Met ruim twintig minuten op de klok maakte Van de Beek zijn tweede van de avond: 6-0. De honger was op dat moment nog niet gestild aan de kant van de thuisploeg. Dekker maakte een hattrick met de 7-0.