Advocaat: "Het is het succes van Gio en zijn staf"

27 september 2016, 09:55

Dick Advocaat mag vandaag (dinsdag) 69 kaarsjes uitblazen. De ervaren coach uit Den Haag is Fenerbahçe op zijn verjaardag alvast aan het klaarstomen voor de Europa League-confrontatie met Feyenoord, de club waar hij vorig seizoen nog een soort van adviseur was. De jarige job denkt te weten wat de tactiek en strategie van de in bloedvorm verkerende Rotterdammers zal zijn.

"Ik weet hoe ze spelen, dat is duidelijk", zegt Advocaat in het Algemeen Dagblad over Feyenoord. Omdat de Rotterdammers dit seizoen nog zonder puntenverlies zijn en Fenerbahçe slechts de nummer zeven is in de Turkse Süper Lig, zien veel mensen Feyenoord als de favoriet. "Daar ben ik het niet mee eens. We spelen thuis, wij gaan het Feyenoord héél erg lastig maken. Heb je onze eerste helft tegen Gaziantepspor (2-1 winst, red.) gezien? Daar viel weinig op aan te merken, behalve dan dat we vijf keer hadden moeten scoren in plaats van eenmaal", aldus Advocaat.

Fenerbahçe speelde in het eerste EL-duel met 1-1 gelijk tegen FC Zorya Luhansk, terwijl Feyenoord met 1-0 van Manchester United won. Na deze duels wist Fenerbahçe van Kasimpasa en Gaziantepspor te winnen, waardoor het stadion weer voller begint te raken. "Hopelijk is dat donderdag tegen Feyenoord ook weer zo", stelt Advocaat.

Vorig seizoen liep Advocaat dus rond bij Feyenoord. "Ik heb me vanaf dag één welkom gevoeld. Toen de club de beker won, werd ik keurig uitgenodigd voor de huldiging en de feestavond. Ik ben niet gegaan, die prijs was voor de spelers en de technische staf. Maar het zegt iets over de club, de periode bij Feyenoord was zonder meer leuk", zegt Advocaat, die het goede werk van de afgelopen tijd wel op het conto schrijft van de technische staf die er nu nog zit. "Mijn rol? Ik ben gaan praten met de technische staf. Heb wekelijks gezegd wat ik vond. Maar het succes is toch echt het succes van Giovanni van Bronckhorst en zijn assistenten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen