Advocaat: "KNVB wist wat er zou kunnen gebeuren"

27 september 2016, 10:22

Dick Advocaat heeft nogmaals teruggekeken naar zijn vertrek bij de KNVB. De vandaag (dinsdag) jarige Hagenaar (69) ruilde afgelopen zomer zijn functie als assistent-bondscoach van het Nederlandse elftal in voor het hoofdtrainerschap bij Fenerbahçe. Dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen.

"Dat Danny Blind daar vraagtekens bij zette, dat snap ik. Die heeft er voor moeten vechten om mij bij Oranje te krijgen", stelt Advocaat in het Algemeen Dagblad. "Alleen commissaris Simon Kelder was voor mijn komst, de rest niet. Maar de KNVB wist toch wat er zou kunnen gebeuren toen ik die ontsnappingsclausule in mijn contract liet opnemen? Dat vervolgens ook Marco van Basten is vertrokken, maakt het voor Blind nog vervelender", beseft Advocaat.

"Weet je wat het was? Toen Fenerbahçe belde, dacht ik in eerste instantie niet aan vertrekken bij Oranje. Maar ik ben bijna 69 jaar, dit was mijn laatste kans om met zo'n volksclub mee te doen om de landstitel", verklaart Advocaat nogmaals zijn keuze. "Bovendien had ik snel door dat werken als assistent niet bij mij past."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen