Groep G: Leicester wint ook thuis, zware nederlaag Club Brugge

28 september 2016, 09:05

Leicester City is nog altijd zonder puntenverlies in de Champions League. De Engelse debutant wist ook de eerste thuiswedstrijd in winst om te zetten. FC Porto werd met 1-0 verslagen. De wedstrijd tussen Club Brugge en FC Kopenhagen eindigde in een zware nederlaag voor de Belgen: 4-0.

Leicester kwam al vroeg in de eerste helft op voorsprong via Islam Slimani. De spits zette de 1-0 op het scorebord na een goede voorzet van Riyad Mahrez. Dat doelpunt bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning. Porto was lange tijd niet bij machte om de defensie van de Engelse kampioen ook maar enigszins onder druk te zetten.

Pas in het laatste kwartier waren er enkele goede kansen voor de Portugezen. Invaller Jesus Corona en scheidsrechter Cüneyt Cakir zag in een handsbal geen strafschop voor de bezoekers. Leicester gaat aan kop in groep G, terwijl Porto derde staat met één punt.

Club Brugge

Na een 0-0 ruststand ging het kort na rust mis bij Club Brugge toen Stefano Denswil een voorzet van de Denen in eigen doel werkte. Even later veroorzaakte de Nederlander een strafschop. Ludwig Augustinsson faalde echter vanaf elf meter.

Kort erna viel de 2-0 alsnog via Thomas Delany en nog geen vijf minuten later werd het zelfs 3-0 voor de thuisploeg. Federico Santander was de doelpuntenmaker. Voormalig PSV'er Zanka Jørgensen tekende voor het slotakkoord.