Allardyce heeft spijt: "Bond in verlegenheid gebracht"

28 september 2016, 00:17

Sam Allardyce is teleurgesteld om af te moeten treden als bondscoach van Engeland. Na een gesprek met de FA werd besloten om zijn contract te ontbinden. Het besluit kwam nadat zijn positie onhoudbaar was geworden na een undercoveronderzoek van journalisten van The Daily Telegraph.

In een verklaring laat Allardyce weten spijt te hebben van zijn uitspraken. "Het was een grote eer om in juli aangesteld te worden als bondscoach van Engeland en ik ben zeer teleurgesteld over deze uitkomst. Ik heb dinsdagmiddag met het bestuur gesproken en mijn excuses aangeboden voor mijn daden. Hoewel ik op de opnames duidelijk heb gemaakt dat alle voorgestelde deals eerst door de FA goedgekeurd moeten worden, begrijp ik dat ik de bond met mijn uitspraken in verlegenheid heb gebracht."

"Tijdens dat gesprek is mij gevraagd wat ik precies heb gezegd en in welke context de gesprekken hebben plaatsgevonden. Ik heb hier mijn volledige medewerking verleend", aldus Allardyce, die spijt heeft van zijn uitspraken over onder anderen zijn voorganger Roy Hodgson. "Ik betreur eveneens de uitspraken die aan andere personen waren gericht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen