Winnend Leicester geniet van 'drakendoder' Slimani

28 september 2016, 09:24

Na een 0-3 overwinning bij Club Brugge wist Leicester City ook haar tweede Champions League-wedstrijd in de clubgeschiedenis te bekronen met een overwinning. In het eigen King Power Stadium won de titelhouder van de Premier League knap met 1-0 van FC Porto. Islam Slimani, die deze club tijdens zijn periode bij Sporting Clube de Portugal ook al vaak pijn deed, was de gevierde man tijdens het CL-duel.

Porto heeft de Dragão (de Draken) als bijnaam en Slimani maakte zijn status als drakendoder dus weer waar. Negen keer speelde de Algerijn tegen de club uit de Portugese havenstad, zeven keer wist hij tot scoren te komen. "Ik had vooraf al veel vertrouwen in hem, omdat hij vaak gescoord heeft tegen Porto toen hij nog bij Sporting speelde", zegt Leicester-manager Claudio Ranieri na de 1-0 zege over Slimani.

Slimani kreeg bij zijn winnende goal een assist van zijn Algerije-maatje Riyad Mahrez. "Ik had beide jongens vooraf gesproken en zei 'kom op jongens, maak er wat moois van vanavond'. Ze zorgden samen voor de winnende treffer", aldus Ranieri. Mahrez voelde bij het geven van zijn voorzet al waar zijn teamgenoot zou staan. "Hij staat altijd klaar in de zestien meter. Ik bracht de bal in en hij stond inderdaad weer op de goede plek om te scoren", aldus Mahrez.

Ook aanvoerder Wes Morgan is lovend over Slimani. "De verdedigers hebben hun handen vol aan hem. Hij werkt hard voor zijn doelpunten en verdient veel credits. We zijn blij voor hem. Laten we hopen dat hij nog veel meer in petto heeft voor ons."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen