Van Praag hekelt handelswijze FIFA: "Dat hoort niet"

28 september 2016, 11:27

Michael van Praag heeft een zure nasmaak overgehouden aan het vertrek van Marco van Basten bij de KNVB. Niet omdat de bondsvoorzitter de voormalig topschutter van Ajax, Oranje en AC Milan deze overstap niet gunt, maar omdat hij de handelswijze van de FIFA niet chique vond.

"Dat Van Basten bij de KNVB vertrok wordt Bert van Oostveen aangerekend, maar het is een vuiltje van de FIFA geweest", zegt Van Praag tegen Radio 1. "Ik ben op 24 augustus gebeld door de voorzitter van de FIFA, Gianni Infantino. Hij zei dat hij geïnteresseerd was in de diensten van Van Basten. Infantino vroeg of hij met Marco mocht praten en ik gaf hem het nummer van Bert van Oostveen, omdat ik zelf op verkiezingscampagne was. Maar toen ik Bert belde, bleek dat dat de FIFA allang met Marco gesproken had. Dat hoort niet. Het is tegen alle afspraken in."

Van Praag neemt Van Basten verder weinig kwalijk. "Marco wilde weg en ik ben heel erg blij dat we er met hem uit zijn gekomen en dat hij die fantastische baan heeft. Ik vind het wel storend dat men zegt dat iedereen wegloopt bij de KNVB. Maar hij is niet weggegaan omdat hij het niet naar zijn zin had bij ons. Hij is weggegaan omdat hij bij de FIFA een fantastische baan kan krijgen. Ik gun hem dat van harte. Ik vind het zeer mooi voor Marco en denk dat hij daar uitstekend op zijn plek is."

Van Praag vindt overigens dat de FIFA verder wel aardig bezig is, los van dit incident. "Ik denk dat het we; goed komt met de FIFA onder leiding van Gianni Infantino, maar dit was verkeerd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen