Wegen NEC en adviesbureau Futuralis scheiden definitief

28 september 2016, 12:14

De samenwerking tussen NEC en Futuralis Football Consultancy (FFC) is per direct ten einde gekomen. In wederzijdse overeenstemming zijn beide partijen uit elkaar gegaan, zo bevestigt de Nijmeegse eredivisionist via de officiële clubkanalen. NEC en het adviesbureau waren de afgelopen twee jaar aan elkaar verbonden.

Er was veel te doen rond de samenwerking met Futuralis, dat advies gaf over het transferbeleid van NEC maar niet te spreken was over de negatieve publiciteit die het kreeg. Nu scheiden de wegen van beide partijen dus definitief, iets wat al zwaar in de lucht hing. "Na afloop van vorig seizoen heeft N.E.C. aangegeven de samenwerking met Futuralis heel graag voor de lange termijn door te willen zetten. We hadden de ambitie om onze samenwerking in de vorm van een tweejarig contract te vervolgen. Vanwege externe en met name interne druk op de samenwerking en de constructie is een duurzaam vervolg van die samenwerking helaas onmogelijk gemaakt", zegt algemeen directeurt Bart van Ingen op de clubwebsite.

"Futuralis heeft aangegeven niet langer het idee te hebben van toegevoegde waarde te zijn voor de club. Dat standpunt betreuren we maar respecteren we ook. We gaan nu onderzoek doen naar de juiste en mogelijk technische structuur en de invulling daarvan, zonder de adviezen van Futuralis", stelt Van Ingen, die met positieve gevoelens terugkijkt op de Futuralis-tijd. "We kijken terug op een zeer waardevolle samenwerking waarin we samen sportieve successen hebben bereikt die misschien wel onderbelicht worden. We hebben na de degradatie het voetbalbudget ver teruggebracht en zijn overweldigend kampioen van de Jupiler League geworden. Vorig seizoen hebben we met een tiende plaats in de Eredivisie opnieuw laten zien dat we met minimale middelen veel konden bereiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen