Advocaat kiest beste spelers en geeft credits aan Gio

28 september 2016, 14:54

Dick Advocaat is Fenerbahçe aan het klaarstomen voor de Europa League-krachtmeting met Feyenoord van donderdagavond. Omdat er tegen FC Zorya Luhansk met 1-1 gelijkgespeeld werd en de Rotterdamse tegenstander met 1-0 van Manchester United wist te winnen, realiseert Advocaat zich dat zijn Turkse club zich geen verlies kan veroorloven.

"De situatie waarin we zitten, laat het niet toe veel te wisselen. De beste spelers zullen morgen spelen", sprak Advocaat volgens de clubkanalen van Feyenoord op de persconferentie in aanloop naar het duel in Istanbul. "Door de onverwachte winst van Feyenoord op United moeten wij morgen winnen, anders wordt het heel moeilijk voor ons", beseft de ervaren coach uit Den Haag.

Advocaat weigert zijn ploeg in de underdogrol te schuiven. "Feyenoord presteert ongelofelijk goed, maar wij spelen thuis. Voor Feyenoord is een uitwedstrijd spelen moeilijker", verzekert de gelouterde oefenmeester, voor wie het toch wel een speciale wedstrijd is. Vorig seizoen liep hij namelijk als een soort adviseur rond in Rotterdam-Zuid.

Wat opvalt, is dat Advocaat bescheiden blijft als het over zijn waarde voor Feyenoord gaat. "Het enige dat ik heb gedaan is meepraten over het elftal. Alle credits voor de staf", aldus Advocaat, die nauw samenwerkte met Van Bronckhorst. "Giovanni en ik kennen elkaar al heel lang, maar morgen willen we allebei winnen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen