PSV A1 geeft goede voorbeeld en walst over Rostov heen

28 september 2016, 15:01

Het eerste elftal van PSV kan de A1 van de Eindhovense club prima als inspiratiebron gebruiken voor het Champions League-treffen met FC Rostov van vanavond (woensdag). De jeugdploeg van PSV gaf het goede voorbeeld, door met 0-6 langs de Russische generatiegenoten te wervelen in de UEFA Youth League.

Dante Rigo (foto) was de grote man aan de zijde van PSV en zorgde er al snel voor dat het onder 19-team van de Eindhovenaren op voorsprong kwam in Rusland. Hij deed dat met een superieur doelpunt. Vanaf elf meter verdubbelde de aanvaller de marge even later. Alsof dat nog niet genoeg was, maakte Lennerd Daneels er uit een vrije trap van Rigo 0-3 van. Een knullig eigen doelpunt van Rusland betekende een 0-4 ruststand.

In de tweede helft pikte ook Gianluca Scamacca zijn doelpuntje mee. De Italiaan knikte raak uit een voorzet van de ontketende Rigo. Na zijn treffer volgde er wederom een eigen goal van Rusland, waardoor er na negentig minuten voetbal een 0-6 eindstand op de borden stond.