Van den Brom: "Moeten realistisch spelen bij Zenit"

28 september 2016, 20:46

Na het 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen het Ierse Dundalk van twee weken geleden gaat AZ donderdag in de tweede speelronde van de groepsfase van de Europa League op bezoek bij Zenit St. Petersburg. Het wordt een lastige avond in Rusland, weet ook coach van de Alkmaarse club John van den Brom.

"Ik hou niet van de term 'aanpassen', maar we moeten tegen Zenit wel realistisch spelen", zegt Van den Brom op de officiële website van AZ. "We benaderen deze wedstrijd zoals we dat hebben gedaan bij de Europese kwalificatieduels en bij PSV-uit. Noem het realisme. Toen de loting bekend was, waren we het er snel over eens dat Zenit de favoriet is in deze poule. Als je alleen al onze begrotingen naast elkaar legt… Je merkt hier aan alles hoe groot deze club is. Ze hebben enorme mogelijkheden om een goed team neer te zetten. Hun beste speler? Axel Witsel."

AZ heeft eigenlijk wel een goed resultaat nodig in Rusland. "Omdat we niet van Dundalk hebben gewonnen, moeten we nu onderweg ergens anders punten verzamelen. En daar heb ik vertrouwen in. Wij krijgen namelijk altijd kansen. Tegen Zenit moeten we profiteren van de ruimte die ze ons gaan geven", aldus Van den Brom, die niet kan beschikken over de geblesseerden Alireza Jahanbakhsh (lies) en Mattias Johansson (enkel). Fernando Lewis vervangt laatstgenoemde. "Nando heeft dat vorige week ook in het bekerduel met FC Lienden goed gedaan. Hij laat ook op de trainingen zien dat hij er klaar voor is." Stijn Wuytens liep tegen Dundalk een hoofdblessure op, maar is daarvan hersteld. Van den Brom: "Hij heeft geen angst meer en gaat gewoon spelen".

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen