Van Stee: "AZ maakt kans te worden afgeslacht"

29 september 2016, 09:41

AZ moet donderdagavond op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg uitkijken dat het niet wordt afgeslacht. Dat stelt Henk van Stee, die zeven jaar werkzaam was bij de Russische club als technisch directeur en hoofd jeugdopleidingen.

"Normaal gesproken is Zenit een maatje te groot voor AZ", aldus Van Stee in gesprek met De Telegraaf. "Topspeler Hulk is weliswaar verkocht aan een club in Shanghai, maar er zit met jongens als Axel Witsel en Aleksandr Kokorin nog steeds zo vreselijk veel routine en kwaliteit in de selectie."

Van Stee is niet erg onder de indruk van de Nederlandse clubs. "Hoewel Zenit dit seizoen wisselvallig presteert, acht ik de kans zeventig tot tachtig procent dat ze AZ verslaan. Ik heb de afgelopen maanden heel veel wedstrijden gezien en ben me kapot geschrokken van het niveau. Met uitzondering van Feyenoord en PSV wordt er heel jeugdig en naïef gespeeld", doelt hij onder meer op de nederlaag van Ajax tegen FK Rostov. "Ik ben bang dat AZ dat ook gaat overkomen. Al weet je het nooit zeker. Dat zag je aan Feyenoord tegen Manchester United."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen