Man U dankt Ibrahimovic, Strootman scoort voor Roma

29 september 2016, 23:01   Bijgewerkt: 29 september 2016, 23:41

In de groep van Feyenoord heeft Manchester United de nederlaag in Rotterdam weggepoetst met een 1-0 overwinning op Zorya Luhansk. Zlatan Ibrahimovic nam in de tweede helft de enige treffer voor zijn rekening op Old Trafford. Ondertussen won AS Roma, mede door een doelpunt van Kevin Strootman, met ruime cijfers in Groep E.

Groep A: Ibrahimovic redt Manchester United

Door de nederlaag bij Feyenoord in de eerste speelronde moest Manchester United donderdag winnen van Zorya Luhansk om orde op zaken te stellen. Hoewel de Oekraïense ploeg, die in de eerste wedstrijd gelijkspeelde tegen Fenerbahçe, lange tijd standhield wist de thuisploeg met 1-0 te winnen. Zlatan Ibrahimovic maakte de treffer na een mislukt schot van invaller Wayne Rooney in de 69ste minuut. De Engelsman raakte de bal compleet verkeerd, waarna de Zweed de bal bij de tweede paal in kon koppen. Overigens was Timothy Fosu-Mensah de enige Nederlander aan de kant van United, het talent begon in de basis.

Groep B: APOEL doet geweldige zaken

De Europa League is nog maar net onderweg, maar APOEL Nicosia kan de volgende ronde van het toernooi nu al ruiken. Het team won vanavond knap met 0-1 bij Olympiakos Piraeus, door een goal van Pieros Sotiriou in de tiende minuut. Daardoor staan de Cyprioten nu met zes punten bovenaan in de groep, met drie punten voorsprong op Olympiakos. FC Astana en Young Boys speelden eerder vanavond met 0-0 gelijk en staan samen met één puntje onderaan in de poule.

Groep C: Anderlecht geeft zege weg

Na twee wedstrijden staat de teller van Anderlecht op vier punten. De Belgen kwamen in de lastige uitwedstrijd tegen Saint-Etienne vanavond met 0-1 voor, door een benutte penalty van Youri Tielemans in de tweede helft. De Fransen kwamen echter in de negentigste minuut langszij, door een doelpunt van spits Nathan Roux. Op de tweede plaats in de groep staat FSV Mainz 05, dat eerder op de avond met 2-3 won bij FK Qabala. De Duitsers stonden na een uur nog met 2-1 achter, wonnen alsnog. Mainz heeft vier punten verzameld in de groep, de ploeg uit Azerbeidzjaan staat nog met lege handen.

Groep D: stuntploeg Dundalk passeert AZ

Door de nederlaag van AZ bij Zenit staan de Alkmaarders nu derde in de groep. Stuntploeg FC Dundalk won namelijk met 1-0 van Maccabi Tel-Aviv, door een treffer van Ciaran Kilduff in de slotfase. In de eerste speelronde had de Ierse formatie al een punt uit het vuur gesleept in Alkmaar.

Groep E: Totti pijnigt Astra Giurgiu

Hij is deze week veertig geworden, maar Francesco Totti kan nog altijd prima mee in het internationale voetbal. De clubicoon hielp AS Roma donderdagavond met drie assists langs Astra Giurgiu, dat nog puntloos is: 4-0. Kevin Strootman maakte na een kwartier de eerste treffer, door een vrije trap van Totti eenvoudig bij de tweede paal binnen te lopen. De overige doelpunten werden geproduceerd door Federico Fazio en Mohamed Salah, terwijl Astra Giurgiu ook nog een eigen goal maakte. Het andere duel, tussen Austra Wien en Viktoria Plzen, eindigde in een doelpuntloos gelijkspel.

Groep F: alle ploegen op drie punten