Fout Kuyt leidt eerste seizoensnederlaag Feyenoord in

29 september 2016, 23:05

Met gemiddeld drie doelpunten per Eredivisieduel heeft Feyenoord dit seizoen al lang en breed bewezen het net gemakkelijk te kunnen vinden. Vanavond liet die kwaliteit de koploper van de Eredivisie danig in de steek. De aanvallend machteloze Rotterdammers hadden donderdagavond weinig in te brengen bij Fenerbahçe en verloren voor het eerst in de Europa League: 1-0.

Natuurlijk waren er vanavond veel ogen gericht op het duel tussen de koploper van de Eredivisie en de nummer zeven uit de Turkse Süper Lig. Alles en iedereen met een Nederlands voetbalhart was natuurlijk benieuwd naar het antwoord op de vraag of Feyenoord, na eerdere imponerende overwinningen op Manchester United en PSV, ook Fenerbahçe aan de zegekar kon binden.

Spion Advocaat kent de keuken van de Rotterdammers dus, en kon zijn ploeg dan ook goed voorbereiden op het duel. De eerste helft had er alle schijn van dat dát goed was gelukt. Fenerbahçe was sterker dan Feyenoord. De Turken waren dominanter, hadden meer balbezit en konden meer druk uitoefenen op het doel van Jones. Feyenoord zette daar werkelijk waar helemaal niets tegenover. Als de Rotterdammers al wat langer balbezit hadden was dat vooral op de eigen helft. Uitgerekend Kuyt leidde de openingstreffer in. De Katwijker leed slordig balverlies (Jeremain Lens snoepte hem de bal af), waarna Ozan Tufan spits Emenike kon bedienen in de zestien. De Nigeriaan kon vanaf de rand van het strafschopgebied met een laag, diagonaal schot Jones passeren: 1-0.

Richting de rust leek Feyenoord iets meer uit zijn schulp te kruipen, maar gevaarlijk werd het niet. Daar kwam aan het begin van de tweede helft voor het eerst een beetje verandering in. Kuyt doorzag een te korte terugspeelbal, maar kon het leer onvoldoende van richting veranderen om doeltreffend te zijn. Het spelbeeld bleef daarna grotendeels hetzelfde. Met als enige verschil dat Feyenoord aanvallend iets meer meedeed. Zo zette Basacikoglu gevaarlijk voor en werd een stiftje van Jørgensen door Kjaer van de lijn gehaald.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen