Blind houdt deur voor Robben nog wel op een kier

30 september 2016, 12:38

Arjen Robben maakte bij Bayern München al weer zijn comeback na langdurig blessureleed, maar de aanvoerder van het Nederlands elftal behoort nog niet tot de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (7 oktober) en Frankrijk (10 oktober). Bondscoach Danny Blind licht toe waarom en houdt de deur nog wel op een kier voor het weekend.

"Ik heb uitvoerig met Arjen Robben gesproken", zegt Blind voor de camera van OnsOranje over Robben. "Hij is vanaf maart geblesseerd geweest. Afgelopen week heeft hij twintig minuten in competitieverband en ruim dertig minuten in Europees verband gespeeld. Dat is niet voldoende. Voor mij wel – hij is mijn aanvoerder en een belangrijke speler – maar er zijn ook nog andere belangen", aldus Blind, die daarmee doelt op de wensen en behoeften van Bayern.

Aan de gretigheid van Robben ligt het niet, stelt Blind. "Arjen wil graag en staat in de steigers. Hij zou het liefst in de auto springen en hiernaartoe komen om ons naar het WK te schieten, maar er is ook nog zoiets als de club. We gaan komend weekend kijken hoe de laatste competitiewedstrijd voor de interlandperiode verloopt. De kans is aannemelijk dat hij in de basis gaat starten. Gaat het goed, dan zou dat eventueel wat ruimte kunnen scheppen om hem alsnog te selecteren. Het is op dit moment niet aan de orde, maar de deur staat op een kier", stelt de bondscoach van Oranje.

Blind heeft zelf geen contact gehad met Bayern. "Ik heb de situatie met Arjen besproken en hij bespreekt het intern bij zijn club."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen