Technische staf Oranje blijft vooralsnog onveranderd

30 september 2016, 12:56

Er zal de komende tijd nog geen extra assistent-bondscoach worden toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind gaat de selectie van Oranje met de nieuwe assistent-bondscoach Fred Grim en keeperstrainer Frans Hoek klaarstomen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (7 oktober) en Frankrijk (10 oktober).

Op de persconferentie in aanloop naar deze belangrijke interlands kreeg Blind de vraag of de technische staf van Oranje nog uitgebreid zal worden. "In ieder geval niet voor deze interlands", antwoordde de bondscoach. "We hebben besloten om het voor deze wedstrijden en misschien ook wel de twee duels daarna klein te houden. We willen geen overhaaste beslissingen nemen. Ik ben bovendien tevreden met hoe de staf nu is."

Het is dus niet uitgesloten dat er na de huidige interlandbreak een extra assistent bij zal komen. "Een derde assistent zou kunnen, dat is ook altijd het model geweest. Maar niet alles wat je wil, is ook voorhanden. Daarom hebben we ervoor gekozen om het nu nog klein te houden. Elke verandering geeft ook weer turbulentie. Je moet geen dingen doen die je misschien niet wil. Ik ben blij met Grim en Hoek. Het moet toch mogelijk zijn om met deze twee mannen de nul te houden", knipoogt Blind, doelend op het feit dat de twee assistenten beiden oud-keeper zijn.

Denny Landzaat was in beeld om de nieuwe assistent te worden bij Nederland, waar zowel Dick Advocaat als Marco van Basten vertrokken is. "Hij is een optie, dat is ook naar buiten gekomen. Maar er zijn meerdere opties en we hebben met elkaar de beslissingen genomen om de positie nu niet in te vullen. We gaan na de komende wedstrijden kijken of we de technische staf nog gaan aanvullen, of niet", herhaalt Blind.

Grim werd deze week aangeteld door de KNVB. "Hij is niet zozeer een ander type dan ik", aldus Blind. "Ik vind hem gewoon een kwalitatief goede veldtrainer. Hij werkt gestructureerd en heeft een mening waar ik wat mee kan en wil. De rest van de assistenten ging zomaar weg. Ik kies nu voor stabiliteit én loyaliteit. En uiteindelijk gaat het natuurlijk ook om kwaliteit", aldus Blind, die daarmee met een puntje van kritiek komt richting Advocaat en Van Basten. "Toen Dick belde, was ik verbaasd en teleurgesteld. Toen Marco belde, ben ik meteen naar hem toe gereden", aldus Blind, die hoorde dat Van Basten naar de FIFA ging. "Ik begreep hem wel. Hij was continu met dat soort zaken bezig, het is echt zijn ding."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen