Blind ziet Promes wekelijks uitblinken en prijst De Vrij

30 september 2016, 13:05

Voor Quincy Promes blijft het zaak om zijn spel en rendement bij Spartak Moskou ook te demonstreren bij het Nederlands elftal. Dat lukt hem namelijk te weinig, zo vindt hij zelf ook. De vleugelaanvaller is wel weer opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (7 oktober) en Frankrijk (10 oktober). Bondscoach Danny Blind hoopt dat hij het laat zien.

"Promes speelt wekelijks top in een hele goede competitie, waar de teams uit het linkerrijtje stuk voor stuk top zijn. We zien dat niet altijd terug in Oranje, maar in Zweden was het wel aardig wat hij liet zien. Maar in Rusland is hij bijna altijd een van de uitblinkers en ik selecteer hem op basis van wat hij bij zijn club wekelijks laat zien. Bij Spartak was hij vorig jaar de nummer twee op de topscorerslijst van Rusland. Ik zie hem elke week negentig minuten lang spelen en dat ziet er gewoon goed uit", aldus Blind.

De bondscoach liet zich ook uit over Stefan de Vrij, die voor het eerst sinds zijn langdurige knieblessure weer terug is. "Stefan is een goede verdediger. Hij heeft een tijd terug een goede stap gemaakt, naar Lazio. Hij heeft wel een moeilijke tijd gehad door zijn blessureleed Hij is er lang uit geweest. Maar inmiddels heeft hij weer meerdere wedstrijden kort op elkaar gespeeld. Zijn knie houdt zich goed en dan is hij voor mij een goede kracht", stelt Blind.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen