Everton lijdt tegen Crystal Palace opnieuw puntenverlies

30 september 2016, 23:06

Na de nederlaag tegen Bournemouth afgelopen speelronde kwam het Everton van Ronald Koeman vrijdagavond in eigen huis niet verder dan een 1-1- gelijkspel tegen Crystal Palace. De Belgen Romelu Lukaku en Christian Benteke zorgden voor de doelpunten.

Everton, met Maarten Stekelenburg in de basis, kwam in de eerste helft op voorsprong nadat Lukaku een vrije trap op prachtige wijze wist te verzilveren. Zo'n tien minuten na rust viel echter de gelijkmaker. Na een goede voorzet van Joel Ward kon Benteke de 1-1 binnenkoppen.

De gelijkmaker gaf de bezoekers kennelijk vertrouwen want vanaf dat moment was Crystal Palace de bovenliggende partij. Damien Delaney dacht zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zag zijn goal afgekeurd worden. Door het gelijkspel staat Everton momenteel op een gedeelde tweede plaats, maar de concurrentie komt in het weekend nog in actie.