Brouwers (34) stopt per direct als profvoetballer

2 oktober 2016, 12:34

Roel Brouwers hangt zijn kicksen per direct aan de wilgen, zo laat zijn werkgever Roda JC Kerkrade zondag weten via de officiële kanalen. De Limburgse club meldt dat de 34-jarige verdediger dit besluit 'op eigen initiatief' genomen heeft en dat de directie en technische staf deze beslissing respecteren.

Brouwers maakte bij Roda JC zijn debuut in het profvoetbal. Hij verruilde de ploeg uit Kerkrade in 2005 voor het Duitse SC Paderborn 07, dat hem twee jaar later naar Borussia Mönchengladbach zag vertrekken. Met dat team promoveerde Brouwers in 2008 naar de Bundesliga en op het hoogste niveau waren de resultaten vervolgens goed. De verdediger speelde met BMG negen wedstrijden in de Europa League en zelfs één in de Champions League.

Afgelopen zomer keerde Brouwers terug bij Roda JC Kerkrade. Bij zijn jeugdliefde wist hij geen vaste basisplaats af te dwingen. Hij speelde deze jaargang zes officiële duels, waarvan vier als basisspeler. Er waren voor het seizoen nochtans hoge verwachtingen van Brouwers, iets wat hij ook terecht vond. "Tenslotte heb ik acht jaar in de Bundesliga gevoetbald. Ik ga mijn best doen om dat waar te maken", zei hij in augustus. "Met mijn ervaring mag er van mij verwacht worden dat ik één van de leiders van het team ben. Ook daarin zal ik proberen alles te geven wat ik in me heb."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen