Gemiste penalty's deren Atlético niet tegen Valencia

2 oktober 2016, 14:01

Ondanks twee gemiste strafschoppen heeft Atlético Madrid drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Valencia. De ploeg van coach Diego Simeone zegevierde zondag met 0-2 op Mestalla.

Antoine Griezmann kreeg op slag van rust een prachtige kans om Atlético op 0-1 te zetten. De Fransman mocht aanleggen voor een penalty, maar Valencia-keeper Diego Alves stopte deze. In de 69ste minuut kregen de bezoekers weer een strafschop. Ditmaal nam Gabi plaats achter de bal en opnieuw keerde Alves het speeltuig.

Zes minuten daarvoor had Griezmann zijn gemiste penalty al goedgemaakt in de vorm van de 0-1. In de derde minuut van de extra tijd legde Kevin Gameiro de eindscore vast op 0-2. Door de winst grijpt Atlético de koppositie in La Liga, maar Real Madrid en FC Barcelona komen later op de dag nog in actie tegen respectievelijk SD Eibar (thuis) en Celta de Vigo (uit).

Valencia stond tegen Atlético Madrid nog onder leiding van coach Voro. Cesare Prandelli, die zaterdag werd gepresenteerd als nieuwe trainer, begint pas volgende week met zijn werkzaamheden bij de tweevoudig runner-up in de Champions League. Valencia heeft na zeven wedstrijden zes punten.