Juventus heeft aan vijf minuten genoeg bij Empoli

2 oktober 2016, 14:20

Laagvlieger Empoli hield zondag ruim een uur stand tegen koploper Juventus, maar ging door drie tegengoals in een tijdsbestek van vijf minuten toch ruim onderuit. De grootmacht uit Turijn zegevierde met 0-3 in het Stadio Carlo Castellani van Empoli.

Paulo Dybala bracht Juventus in de 65ste minuut aan de leiding. Het Argentijnse talent trof doel na voorbereidend werk van Alex Sandro. Gonzalo Higuaín zorgde twee minuten later voor een verdubbeling van de voorsprong voor Juventus, met een doeltreffend schot vanaf de rand van het penaltygebied. De Argentijnse spits was drie minuten daarna weer trefzeker, ditmaal nadat hij Empoli-keeper Lukasz Skorupski had omspeeld. Higuaín heeft inmiddels zes keer gescoord voor Juventus in de Serie A. De Argentijnse spits kwam afgelopen zomer voor ruim 90 miljoen euro over van Napoli.

Met achttien punten uit zeven wedstrijden is Juventus de koploper in de Serie A. Nummer twee Napoli kan de achterstand later op de dag weer verkleinen tot één punt. Het speelt dan (aftrap 15.00 uur) uit tegen Atalanta.