Bosz: "Groot compliment voor inzet en resultaat"

2 oktober 2016, 16:03

Ajax keek zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht bij rust tegen een 1-0 achterstand aan, maar stelde in de tweede helft orde op zaken. De Amsterdammers wonnen in de ArenA met 3-2 van de club uit de Domstad, tot tevredenheid van coach Peter Bosz.

"Ik geef de spelers een groot compliment voor de inzet en het resultaat", zegt Bosz in gesprek met RTV Noord-Holland. "We hebben de laatste tijd steeds twee keer per week gespeeld. En toch hebben we weer tot de laatste minuut gevochten." Ajax wist haar laatste acht officiële wedstrijden allemaal te winnen, inclusief die tegen FC Utrecht.

"We konden in de eerste helft wel druk zetten, maar we deden er weinig mee", analyseert Bosz het treffen met FC Utrecht. "Maar als je de tegenstander zo laat lopen, dan weet je dat er in de tweede helft kansen komen omdat ze dat loopwerk geen bekopen. Utrecht speelde met twee spitsen. In de tweede helft speelden onze backs wat meer naar voren, waardoor er meer ruimte kwam op het middenveld om te voetballen."

Ajax speelde tegen FC Utrecht opnieuw met Lasse Schöne in plaats van Jaïro Riedewald op het middenveld. "Lasse kan op veel posities spelen, dat heeft hij in het verleden al bewezen. Hij heeft veel meer ervaring dan Riedewald, die de speler voor de toekomst is. Ik kan er maar elf opstellen, maar we spelen nog genoeg wedstrijden", aldus Bosz, die tot slot laat weten dat de dijbeenblessure van Riechedly Bazoer mee lijkt te vallen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen