Eerste verlies Manchester City bij strijdlustige Spurs

2 oktober 2016, 17:16   Bijgewerkt: 2 oktober 2016, 17:46

Manchester City is niet langer zonder puntenverlies in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola verloor zondag op White Hart Lane in Londen de topper tegen Tottenham Hotspur, dat het voetbal van Manchester City met een flinke dosis strijdlust de baas was, met 2-0.

We hebben in het nog jonge seizoen al een aantal fraaie dingen gezien van het Manchester City van Pep Guardiola. Maar dat een team met strijdlust ook een lust voor het oog kan zijn, onderstreepte Tottenham Hotspur zondag nog maar eens. Het leverde de formatie van manager Mauricio Pochettino bovendien drie punten op.

De eindstand van 2-0 was al bij rust bereikt. Door een eigen doelpunt van Aleksandar Kolarov kwam de thuisclub in de negende minuut op voorsprong. De Servische verdediger werkte de bal met zijn dijbeen in het verkeerde doel, na een voorzet van Danny Rose vanaf de linkerkant. Dele Alli was acht minuten voor de pauze verantwoordelijk voor de 2-0, na voorbereidend werk van Heung-Min Son.

In de tweede helft bleef Tottenham Hotspur knokken, waardoor Manchester City er niet meer in slaagde nog terug te komen in de wedstrijd. In de 65ste minuut had Erik Lamela zelfs de kans om er 3-0 van te maken. De Argentijn mocht aanleggen voor een strafschop, maar Claudio Bravo redde.

Manchester City blijft ondanks de nederlaag de koploper in de Premier League, met achttien punten uit zeven wedstrijden. Tottenham Hotspur staat met één punt minder op de tweede plaats. De Londenaren, bij wie Vincent Janssen vanmiddag inviel en Michel Vorm op de bank bleef, gaan Liverpool voorbij. Dat team, dat zaterdag won bij Swansea City, staat derde met zestien punten.

Leicester City kwam op eigen veld tegen Southampton niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waardoor de landskampioen met acht punten in de middenmoot van het klassement blijft steken. Bij Southampton, dat nu negen punten heeft, stond Virgil van Dijk in de basis, viel Cuco Martina in en bleef Jordy Clasie op de bank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen