Kuyt: "We hebben weer een goede cyclus afgesloten"

2 oktober 2016, 18:02

Dirk Kuyt is trots op hoe de selectie van Feyenoord bezig is aan het seizoen in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen vooralsnog alle wedstrijden, waaronder zondag tegen Willem II (0-2). Kuyt maakte vroeg in de tweede helft plaats voor doelpuntmaker Renato Tapia.

"We hebben weer een goede cyclus afgesloten. Acht gespeeld, 24 punten. Dat is nog niet heel veel clubs in Europa gelukt. Wij als Feyenoord moeten daar enorm trots op zijn. Op mentaal gebied zijn dit de moeilijkste wedstrijden. Soms is het makkelijker om tegen PSV te spelen, of tegen Ajax. Dat zijn topteams. Dan weet je gelijk waar je aan toe bent", vertelt Kuyt aan FOX Sports.

Vanwege ongeregeldheden op de tribune lag de wedstrijd na rust even stil. Kuyt probeerde de boel tot bedaren te brengen. "Ik vind het verschrikkelijk dat dat soort dingen gebeuren. Dat hoort niet in een stadion thuis en wil je voorkomen. Verder wil ik er niet te veel woorden aan vuil maken. Je hoopt dan dat je het snel kunt hervatten."

"Het zijn heel trieste dingen en hopelijk kunnen we dat verbannen uit het voetbal. Ik ben niet iemand die voor zijn verantwoordelijkheden wegloopt. Als aanvoerder heb je een bepaalde verantwoording. Ik wilde de veiligheid van de fans waarborgen. Daar gaat het uiteindelijk om."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen