Sparta doet zichzelf voor eigen fans tekort tegen AZ

2 oktober 2016, 18:50

Op Het Kasteel in Rotterdam hebben Sparta en AZ de punten gedeeld. Na een vroege voorsprong voor de Alkmaarders, knokte de thuisploeg zich sterk terug. In de slotfase vergat het zichzelf te belonen (1-1).

Vlak na het beginsignaal van scheidsrechter Liesveld zag het er anders uit voor de ploeg van Alex Pastoor. AZ begon gretig en drong meteen aan op de 0-1. En die kwam er al snel, op naam van Guus Til. De middenvelder mocht zomaar binnenkoppen bij de tweede paal tussen twee Spartanen in. Zowel Denzel Dumfries als Mart Dijkstra sprongen maar half mee.

De mannen van John van den Brom leken vervolgens weg te lopen. Fred Friday, die weer eens in de punt begon in plaats van Wout Weghorst, kreeg een goede mogelijkheid, terwijl Dabney dos Santos een dot van een kans miste. Het doel van Roy Kortsmit was half leeg, maar de kleine vleugelspeler raakte de bal totaal verkeerd.

Maar het meest dreigende moment was een actie van Iliass Bel Hassani. Hij ontfutselde zijn tegenstander al jagend de bal en werd vervolgens neergehaald door Floriant Pinteaux. Er zat een bal bij, maar Bel Hassani werd eerst geraakt. Toch kreeg hij geen gehoor van Liesveld. Die ontsnapping en de minimale marge op het scorebord gaf Sparta hoop. Nog voor de pauze kwam het dan ook op gelijke hoogte via zijn aanvoerder. Michael Breuer reageerde oplettend nadat de bal bleef hangen in het strafschopgebied en tikte handig binnen: 1-1.

De thuisploeg werd sterker en sterker, terwijl Van den Brom gek werd van de slordigheden in zijn elftal. In de slotfase kon Dumfries vrij doorlopen, maar de rechtsback werd toch nog ingehaald door Haps. Dumfries hield ook vast en werd al teruggefloten, waarna hij woedend reageerde op Liesveld. Het leidde tot zijn tweede gele kaart, en nog een massale ruzie na het eindsignaal. Uiteindelijk werd die gesust voordat het echt uit de hand liep.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen