Babel: "Ik ben niet terug, ik ben nooit weggeweest"

3 oktober 2016, 09:14

Ryan Babel gaf zijn carrière onlangs een fraaie impuls, door zich tot het einde van het seizoen te verbinden aan Deportivo La Coruña. Namens de club uit Galicië kroonde de Nederlandse aanvaller zich zaterdag in de blessuretijd tot matchwinner tegen Sporting Gijón (2-1). Hij sneed vanaf de linkerflank naar binnen en schoot hard raak in de korte hoek.

"Dit zijn momenten waar je als speler van droomt", zegt Babel over zijn winnende treffer. "Het was echt mijn avond. Het belangrijkste was om drie punten te pakken. Het is prachtig dat dit in de blessuretijd lukte. Als je die winnende goal maakt, dan voel je opluchting. Ik vierde het doelpunt met de bank, omdat ik het hele team in de feestvreugde wilde betrekken", aldus de oud-Ajacied.

"Iedereen zegt nu 'oh, Ryan Babel is terug', maar de waarheid is dat ik nooit ben weggeweest", stelt Babel. "Ik heb natuurlijk voor clubs gespeeld waar ik minder aandacht kreeg, maar ook daar gaf ik elke wedstrijd honderd procent en heb ik dingen bereikt. Maar het is uiteraard wel mooi dat ik de mensen die mij een tijdje niet aan het werk hebben gezien nu heb laten zien dat ik het voetballen nog niet verleerd ben", aldus Babel.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen