KNVB voert gesprekken over aanpassen competitieomzet

3 oktober 2016, 10:43

De KNVB gaat het Nederlandse voetbal de komende tijd tegen het licht houden door gesprekken te voeren met experts uit de praktijk. De bond kondigt aan dat het deze week om tafel gaat met clubs, trainers, spelers, journalisten, vertegenwoordigers van overheden en wetenschappers om de staat van het voetbal in ons land te bespreken en mogelijk de competitieopzet aan te passen.

De KNVB gaat, door de gesprekken met de specialisten, kijken wat er beter kan in de Eredivisie, de Jupiler League en de KNVB Beker. Door met een breed pallet van experts te spreken, hoopt de voetbalbond duidelijke aanknopingspunten te vinden om het Nederlands profvoetbal naar een hoger niveau te tillen.

De KNVB wil in het seizoen 2018/19 de competities in Nederland aan gaan passen. Het onderzoek speelt daar een belangrijke rol in. "Dat komt ten goede aan het niveau van het Nederlandse voetbal", schrijft de bond. "Het doel is het optimaliseren van de competitiestructuur."

De bond heeft ook gekeken naar buitenlandse competities, laat de KNVB weten. "De buitenlandse voetbalcompetities worden geanalyseerd op competitiekenmerken als promotie/degradatie, aantal competitiewedstrijden en de opzet van play-offs. In augustus is er een bezoek gebracht aan België, Polen en Portugal, aangezien deze landen van vergelijkbare omvang als Nederland zijn en onlangs de opzet van hun competitie vernieuwden. De werkgroep heeft daar gesproken met de voetbalbond van het land, de belangenbehartigers van de competities en twee clubs: een traditionele hoog- en laagvlieger van de competitie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen