Dost: "Geef Janssen de tijd, hij gaat absoluut scoren"

3 oktober 2016, 15:25

Vincent Janssen kreeg in de afgelopen interlands in de spitspositie de voorkeur boven Bas Dost. De nummer één spits van Oranje heeft echter moeite om het net te vinden bij Tottenham Hotspur, terwijl Dost doelpunten op bestelling lijkt te maken bij Sporting Clube de Portugal. Ondanks het contrast benadrukt Dost dat Janssen het goed gedaan heeft en daarom de tijd moet krijgen. Bij Nederland, maar ook bij Tottenham.

Dost vindt niet dat hij door bovengenoemde situatie opeens de voorkeur zou moeten krijgen boven Janssen. "Nee, dat denk ik niet. Ik vind dat het allemaal heel erg overdreven wordt. Ik vind dat hij het hartstikke goed gedaan heeft, ook in de wedstrijden bij het Nederlands elftal. Er worden dingen gezocht. Hij moet de tijd krijgen. Hij gaat absoluut scoren", stelt Dost tegen FOX Sports. "We zijn bovendien een team. Wie er ook speelt, we gaan er met z'n alleen voor zorgen dat we ons gaan plaatsen voor het WK."

Toch kan Dost er niet omheen dat het lekker loopt bij hem. "Ik ben absoluut fit. Ik heb veel wedstrijden gespeeld. Het gaat goed. Ik had eigenlijk geen beter beginnen kunnen wensen bij Sporting. Er stond natuurlijk veel druk op. Er worden goals van mij verwacht. Dat is logisch en hoort bij mijn baan, maar het is lekker dat het direct zo begon", aldus Dost. "Maar ik kom daardoor echt niet anders naar Oranje toe. Of je nou scoort of niet, je bent gewoon dezelfde persoon. Ik kom hier, net zoals anders, met een lekker gevoel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen