Woerts stelt plannen voor: "Je moet durven veranderen"

4 oktober 2016, 12:06

Chris Woerts pleit voor een aantal veranderingen, die het Nederlandse voetbal in zijn optiek absoluut ten goede zullen komen. Deze presenteerde de marketeer, die voormalig Eredivisie CV-directeur is, maandag in Zeist aan een select gezelschap. "De Nederlandse competitie moet meer strijd en meer spanning brengen. En het moet duidelijk zijn voor de fans. Ik denk dat het goed is als er een aantal logische veranderingen worden doorgevoerd."

Woerts, ook voormalig commercieel directeur van Feyenoord en Sunderland, stelt onder meer een competitiestart na 1 september - na de transferwindow dus - voor. "We beginnen nu half augustus aan de competitie als iedereen nog aan de Costa Brava op het strand ligt", zei hij volgens de NOS in het Radio 1-programma Langs de Lijn En Omstreken. "En met Kerst stoppen we weer met voetballen. Net als iedereen vrij is en zin heeft om leuke dingen te doen met de kinderen!"

Het afschaffen van de play-offs en het reduceren van het aantal eredivisieploegen staat ook in de plannen van Woerts. "Daarmee creëren we ruimte in de speeldagenkalender en kunnen we andere competitieformats introduceren", stelt hij overtuigend. "Je moet durven veranderen. Daar hebben de clubs ook om gevraagd. Want we voelen de achterstand met Europa steeds groter worden. Wij moeten weer kunnen aanhaken bij Europa en weer meedoen om de prijzen. We moeten een stabiel Europees land worden dat altijd verzekerd is van topvoetbal in Europa. Dat moet leidend zijn", aldus Woerts, die overigens absoluut geen fan is van nepsprieten. "Wij hebben toegestaan dat er op kunstgras gespeeld wordt, maar in het buitenland worden we echt uitgelachen. Wij zijn geen gidsland! Wij zijn een volgend land."

Kunstgrasvelden zijn vanuit commercieel oogpunt ook niet goed voor het Nederlandse voetbal, beweert Woerts. "Wij zijn een exportland. Wij leiden op om te verkopen. Maar wat leiden wij nu op? Zaalvoetballers!", aldus Woerts, die zegt dat de eerste reacties op de plannen positief waren. "Maandagavond waren de commerciële mensen uit het voetbal er. Dinsdag komen de clubs bij elkaar. Iedereen praat mee over het plan. Maar ik heb vast een voorzet gegeven, een aantal ideeën waardoor volgens mij het voetbal in Nederland beter wordt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen