Sneijder verwacht fit te zijn en hoopt naarstig op Robben

4 oktober 2016, 15:48

Wesley Sneijder viel afgelopen zondag in de competitiewedstrijd van Galatasaray tegen Antalyaspor uit met een bovenbeenblessure, maar schat in dat hij komende vrijdag 'gewoon' kan meedoen in de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland. "Als het sowieso niet zou lukken, was ik helemaal niet hier geweest."

Sneijder liet de training van Oranje dinsdagochtend samen met Kevin Strootman nog aan zich voorbij gaan, maar hij verwacht het treffen met de Wit-Russen van komende vrijdag wel te kunnen halen. "Ik ben nu geconcentreerd en gefocust, maar het gaat nog niet helemaal goed met mijn been. Vrijdag zullen we zien of ik het haal, maar daar ga ik wel vanuit", aldus Sneijder in gesprek met de NOS.

Sneijder sprong, net als Strootman, op de fiets. "Het gaat elke dag beter, maar ik heb de afgelopen weken gewoon heel veel gespeeld. Ik denk dat dit door vermoeidheid komt, maar het is er hopelijk snel weer uit", stelt de 32-jarige middenvelder van Galatasaray, die in zijn vorige interland de belangrijke 1-1 aantekende tegen Zweden.

Heel Nederland hoopt dat Arjen Robben zich ondanks wat ribklachten alsnog zal melden bij Oranje. Sneijder hoopt mee. "Het is afwachten of hij mag en of hij kan", aldus de routinier. "Ik hoop dat Arjen er tegen Wit-Rusland al bij kan zijn. We kunnen hem goed gebruiken, want hij is een speler die uit het niets iets kan creëren", weet Sneijder, die het niet realistisch acht dat Robben tegen zowel Wit-Rusland als Frankrijk zal spelen. "Het zou gek zijn als hij een hele wedstrijd kan spelen, daar gaan we niet vanuit. Uiteraard praat ik er met Arjen over, maar starten vanaf het begin, dat lijkt me te veel van het goede."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen