De Vrij is terug: "Rentree in De Kuip zou bijzonder zijn"

4 oktober 2016, 17:29

Dertien maanden geleden kwam Stefan de Vrij voor het laatst in actie voor het Nederlands elftal, maar een rentree lijkt aanstaande voor de verdediger. De speler van Lazio Roma verkeert dit seizoen in een uitstekende vorm en hoopt vrijdag weer speelminuten te kunnen maken in Oranje.

Vorig seizoen kampte De Vrij met een slepende knieblessure, maar inmiddels is hij helemaal fit. Tijdens zijn revalidatie heeft hij hard getraind om zijn lichaam sterker te maken. "Ik ben bijna vier kilo aan vet verloren en weeg nog hetzelfde. Ik heb dus aan spieren gewonnen. Zo kan ik mijn knie ook ontlasten", vertelt hij aan het AD.

De wedstrijden van Oranje tegen Wit-Rusland en Frankrijk zijn belangrijk voor Nederland om het WK te kunnen halen, beseft De Vrij. Hij weet hoe prachtig het kan zijn om deel te nemen aan een eindtoernooi. "Het WK in Brazilië is nog steeds het mooiste wat ik als voetballer heb meegemaakt. De oefenduels in de zomer van Oranje waren al best wel goed. Tegen Zweden verdienden we te winnen. Voor mij kwam die wedstrijd nog net te vroeg. Mijn knie voelde nog niet honderd procent goed."

Dat Oranje vrijdag in De Kuip speelt, maakt het voor de oud-Feyenoorder speciaal. "Hopelijk kan ik het vrijdag in De Kuip laten zien. Dat stadion zou mijn rentree heel bijzonder maken. Dat wordt mijn eerste officiële interland daar dan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen