Videoscheidsrechter maakt ook intrede in België

5 oktober 2016, 20:09

In navolging van onder meer de KNVB gaat ook de Belgische voetbalbond KBVB testen met de videoscheidsrechter. In samenspraak met de Jupiler Pro League is overeengekomen dat er dit seizoen nog geëxperimenteerd zal worden met de videoref.

Dat heeft Ludwig Sneyers, gedelegeerd bestuurder van de Jupiler Pro League, woensdag bevestigd tegenover Belga. De Belgische competitie wil snel met de FIFA en spelregelcommissie IFAB een akkoord bereiken om samen te werken op het gebied van de videoscheidsrechter. In de overeenkomst staan duidelijke protocollen, waar niet van afgeweken mag worden.

"We willen die overeenkomst zo snel mogelijk tekenen, hopelijk deze maand nog. Meteen daarna mogen we starten met offline proeven", zegt Sneyers. "We willen in 2016 nog beginnen met offline testen om dan volgend jaar al met livetesten te beginnen. In principe moet je beginnen met vriendschappelijke wedstrijden, maar wij hebben een aanvraag ingediend om in Play-Off II al livetesten te doen. Dat is het streefdoel, ook al is het misschien iets te ambitieus."

België wordt het achtste land dat de videoscheidsrechter gaat uitproberen. De KNVB had onlangs de wereldwijde primeur van het testen tijdens officiële wedstrijden. De Nederlandse bond deed dat bij de bekerduels Ajax-Willem II en Feyenoord-FC Oss.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen