Lopetegui vindt Italië niet veranderd en stelt Costa op

5 oktober 2016, 23:55

Bondscoach Julen Lopetegui speelt donderdagavond met Spanje tegen Italië. Het treffen in Turijn is een beladen potje, aangezien de Italianen op het EK 2016 nog met 2-0 te sterk waren voor de Spaanse ploeg. Lopetegui vindt niet dat de azuurblauwen veel veranderd zijn ten opzichte van dat duel.

"We hebben de laatste ontmoeting met Italië nogmaals geanalyseerd en zijn klaar om in deze wedstrijd met een reactie te komen", zegt Lopetegui op de persconferentie. De opvolger van de vertrokken Vicente Del Bosque verwacht eenzelfde soort Italië. "De stijl is hetzelfde gebleven, of Cesare Prandelli, Antonio Conte en Giampiero Ventura nou aan de leiding stond. Er zijn wel wat andere details, maar het systeem is hetzelfde, zowel in defensief als aanvallend opzicht. Ze hebben automatismen, die goed werken."

Lopetegui had lovende woorden over voor Gianluigi Buffon, die al jaren bij de Italianen onder de lat staat. "Hij is een levende legende. Een wandelend stuk voetbalhistorie in Italië. Hij heeft een geweldig carrière achter de rug en heeft er altijd het maximale uitgehaald bij zijn club en land."

De Spaanse bondscoach deed niet heel geheimzinnig over zijn basisopstelling voor de clash met Italië. "Diego Costa gaat starten", verklapt Lopetegui, die Alvaro Morata zodoende op de reservebank laat plaatsnemen. "Het is een belangrijke wedstrijd, we komen voor een mooi resultaat."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen