'Nederlander Bout wordt 'chief scout' bij Man United'

6 oktober 2016, 07:34

Manchester United is bezig met een reorganisatie van haar jeugdopleiding en scoutingsapparaat en heeft in het kader daarvan een Nederlander aangesteld voor een belangrijke functie. Marcel Bout moet er als 'chief scout' voor zorgen dat oude tijden zullen herleven op Old Trafford. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

De 53-jarige Baas krijgt de leiding over de wereldwijde scouting van Man United. Hij krijgt de taak om ervoor te zorgen dat grote talenten uit alle continenten op de radar van de Engelse voetbalgrootmacht komen te staan. Het gaat hierbij om spelers voor de eerste selectie als veelbelovende spelers voor de jeugdacademie. Man United trok al ongeveer vijftig mensen aan om ervoor te zorgen dat het scoutingsapparaat en -netwerk superieur zal zijn.

Bout is het enige Nederlandse lid uit de technische staf van vorig seizoen die overgebleven is bij Man United. Louis van Gaal (hoofdcoach), Albert Stuivenberg (assistent-trainer), Frans Hoek (keeperstrainer), Jos van Dijk (fysioloog) en Max Reckers (video-analist) vertrokken stuk voor stuk.

Bout was in het verleden in verschillende technische functies werkzaam voor onder meer Bayern München, Feyenoord, AZ en Telstar.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen