Janssen mist Van Nistelrooy nog meer dan Van Basten

6 oktober 2016, 07:53

Vincent Janssen vindt het jammer dat Marco van Basten niet meer als assistent-bondscoach verbonden is aan het Nederlands elftal, maar het eerdere vertrek van Ruud van Nistelrooy doet de spits van Tottenham Hotspur eigenlijk nog meer. De spits van Oranje kon veel opsteken van de oud-topschutters van de nationale ploeg.

"Iedereen heeft iets aan Van Basten gehad. Hij heeft echt wel zijn steentje bijgedragen, was assistent en dat heeft hij goed gedaan. Natuurlijk heb ik detaillistische dingen van hem kunnen opsteken en is het mooi als een spits met zo'n grote naam je probeert te helpen", zegt Janssen in De Telegraaf over de exit van Van Basten, die zijn functie bij de KNVB inruilde voor een baan bij de wereldvoetbalbond FIFA.

Toch mist Janssen Van Nistelrooy nog wat meer bij Oranje. "In de korte tijd dat we met elkaar hebben gewerkt, was Ruud van heel grote waarde voor me. Ik heb ook gevraagd of hij tijdens het Voetballer van het Jaar-gala de topscorersprijs wilde uitreiken. En als er iets is, weet ik dat ik hem altijd kan bereiken. Hij is een voormalig wereldspits die heel veel ervaring heeft", aldus Janssen.

De 22-jarige Spurs-aanvaller bereidt zich met het Nederlands elftal voor op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (vrijdag) en Frankrijk (maandag). "We willen maar één ding en dat is naar Rusland toe. Dat is het doel. En daar hebben we honderd procent vertrouwen in. Jullie toch ook?", aldus Janssen. "We focussen ons nu alleen op Wit-Rusland, want dat is een lastige tegenstander, heeft ook Franrijk met die 0-0 daar wel ervaren. Na Wit-Rusland zetten we de knop pas om naar Frankrijk. Ik ben niet bang voor Frankrijk, hoor. Niemand, denk ik."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen