Rekik: "Buigen of barsten? Ja, zo is het wel"

6 oktober 2016, 08:44

Karim Rekik maakte op 14 maart 2014 zijn debuut voor het Nederlands elftal, maar moet zich sindsdien eigenlijk altijd tevreden stellen met een plaats in de selectie van Jong Oranje. Met de Nederlandse talentenploeg wil de verdediger van Olympique Marseille zich plaatsen voor het EK 2017 in Polen.

Vanavond (donderdag) speelt Jong Oranje tegen Turkije, komende dinsdag is Cyprus de tegenstander. "Buigen of barsten? Ja, zo is het wel", stelt Rekik in gesprek met De Telegraaf. Jong Oranje kan zich geen misstap meer permitteren, aangezien EK-plaatsing dan zeer lastig wordt. "Als we gelijkspelen wordt het een héél moeilijk verhaal. Iedereen beseft wat er moet gebeuren, ook voor het Nederlands voetbal", aldus Rekik.

Rekik heeft bij Marseille, waar hij nu ruim een jaar zit, weinig zekerheid. De ene keer speelt hij, de andere keer niet. "Zo gaat dat nou eenmaal in het topvoetbal", berust Rekik. "Je moet steeds echt iets overwinnen, om je plek te veroveren. Daar word je sterk van", weet de oud-PSV'er.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen