Oxlade-Chamberlain blij met rentree na 'wake-up call'

6 oktober 2016, 09:15

Alex Oxlade-Chamberlain was een tijdje niet in beeld bij de Engelse ploeg. De 23-jarige aanvaller van Arsenal kwam voor het laatst in actie voor Engeland in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen in oktober 2015, toen hij trefzeker was in de 3-0 overwinning. Wegens een blessure miste hij Euro 2016, maar nadat hij weer fit was werd hij ook nog niet geselecteerd door de inmiddels vertrokken Sam Allardyce. Nu is hij weer terug.

"Het was een wake-up call", zegt Oxlade-Chamberlain bij de BBC over zijn absentie in de Engelse ploeg. "Het is een schok als je beschikbaar bent en je jezelf goed en fit voelt, maar niet opgeroepen wordt", aldus de speler van Arsenal, die tot dusver op 23 interlands speelde voor The Three Lions. Met Engeland bereidt hij zich voor op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Malta (zaterdag) en Slovenië (dinsdag).

"Ik speel sinds mijn achttiende al voor Engeland. Ik vond het geen vanzelfsprekendheid, maar de interlands hoorden altijd wel bij mijn seizoen. Ik ben nu 23 en weet dat ik het moet laten zien om in aanmerking te komen voor de Engelse ploeg", stelt Oxlade-Chamberlain. "Ik realiseer me hoe speciaal het is, nu ik weer terug ben. Ik wil dit graag zo houden. Dat is niet eenvoudig, aangezien we veel talenten hebben. Je wandelt niet zomaar de selectie van Engeland binnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen