Karsdorp hoopt: "Fantastisch om daar debuut te maken"

6 oktober 2016, 12:14

In de competitie draait het dit seizoen geweldig met Rick Karsdorp en Feyenoord, waardoor de verdediger maandag met een goed gevoel is gearriveerd bij Oranje. De rechtsback hoopt vrijdag tegen Wit-Rusland zijn eerste speelminuten te maken voor het Nederlands elftal in nota bene het stadion van zijn club.

Karsdorp werd één keer eerder opgeroepen voor Oranje, maar maakte toen geen speelminuten. Mogelijk komt daar de komende dagen verandering in. "Het is mijn tweede keer hier en daardoor ken ik de jongens nu iets beter. Het is een gezellige en leuke groep en de focus is goed op de training. Laten we hopen dat het een mooie week wordt", zegt de verdediger, die vrijdag in De Kuip zijn eerste speelminuten hoopt te maken in Oranje. "Dat zou het extra bijzonder maken. Het zou fantastisch zijn om in dat stadion, het mooiste van Nederland, mijn debuut te mogen maken. Ik hoop dat ik mag spelen, alleen het is lastig in te schatten hoe de verhoudingen liggen."

Een entree in Oranje zou de volgende mooie stap zijn in de loopbaan van Karsdorp. "Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan in mijn carrière", geeft hij toe bij Feyenoord TV. "In het begin toen Fred Rutten mij rechtsback zette, vond ik het helemaal niks. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt en dan zie je dat ik in twee jaar het Nederlands elftal kan halen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen