Blind ziet veel concurrentie in defensie van Oranje

6 oktober 2016, 14:05   Bijgewerkt: 7 oktober 2016, 07:40

Het is nog de vraag wie er vrijdagavond in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland in de achterhoede zullen staan bij het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind benadrukte op de persconferentie in aanloop naar het belangrijke duel in De Kuip dat er sprake is van een moordende concurrentie.

Blind heeft meerdere opties voor de achterhoede. Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (Wolfsburg), Virgil van Dijk (Southampton), Rick Karsdorp (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio) en Jetro Willems (PSV) zijn de verdedigers die in de 23-koppige Oranje-selectie zitten. "De concurrentie is er absoluut, dat is alleen maar goed", aldus Blind. Tegen Zweden koos hij voor Bruma en Van Dijk in het centrum, maar toen was De Vrij er nog niet bij.

"Bruma doet het uitstekend bij Wolfsburg, Van Dijk doet het goed bij Southampton en dat geldt ook voor De Vrij bij Lazio", weet de bondscoach van Oranje. "Dat is alleen maar luxe. We hebben voldoende mensen voor de positie van centrumverdediger. Ik doe nog geen uitlatingen over de basisopstelling tegen Wit-Rusland, maar het is duidelijk dat er veel concurrentie is", herhaalt Blind.

Een optie voor de rechtsbackpositie is Rick Karsdorp, die in goede vorm is bij Feyenoord. "Hij kan daar inderdaad spelen tegen Wit-Rusland. De Kuip is natuurlijk een vertrouwde omgeving voor hem. Het prachtige stadion is zijn thuishaven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen