Zoet of Stekelenburg keept, Blind complimenteert Dost

6 oktober 2016, 14:15

Danny Blind opteerde in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden (1-1) voor Jeroen Zoet als doelman, maar het is nog niet helemaal zeker of de PSV-goalie vrijdagavond tegen Wit-Rusland ook onder de lat zal staan bij Oranje. Wat wel duidelijk is, is dat Jasper Cillessen niet zal keepen.

Blind ging op de persconferentie in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland in op de situatie rond de doelmannen bij Oranje. "Ze zitten alle drie heel dicht bij elkaar", zegt Blind over Zoet, Cillessen en Maarten Stekelenburg. "Dan moet je dus kijken naar wat je echt nodig hebt op het moment. Dat is nu iemand die er écht zal staan. Jasper speelt op dit moment niet, waardoor de keuze dus tussen Zoet en Stekelenburg gaat. Ik kies uit deze twee keepers", stelt Blind.

De bondscoach sprak zich ook uit over de spitsen van Oranje. Vincent Janssen heeft moeite om bij Tottenham Hotspur tot scoren te komen, terwijl Bas Dost in bloedvorm verkeert bij Sporting Clube de Portugal. Janssen lijkt de nummer één spits van het Nederlands elftal te blijven, maar Dost kruipt wel naar zijn concurrent toe. "Dost komt niet alleen maar in aanmerking voor een plan B, al kan hij natuurlijk wel als stormram functioneren. Maar ik vind dat Dost ook aanspraak mag maken voor een basisplaats. Ik kies er in ieder geval niet voor om met twee spitsen te starten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen