Blind: "Ik vind Wit-Rusland niet minder dan Zweden"

6 oktober 2016, 13:58

Nog één dag, dan hervat het Nederlands elftal de kwalificatiecyclus voor het WK 2018 in Rusland. Na een bevredigende wedstrijd, maar wel een teleurstellend 1-1 gelijkspel tegen Zweden, neemt Oranje het in De Kuip op tegen Wit-Rusland. Deze ploeg hield Frankrijk in de openingsronde op een doelpuntloze remise, waardoor bondscoach Danny Blind absoluut niet van een eenvoudige opgave wil spreken.

"We hebben een uitstekende laatste interland gespeeld. Bijna alle facetten van het spelletje klopten tegen Zweden, op één na: het afwerken", aldus de bondscoach op de persconferentie. Hij is nog steeds tevreden over het optreden van Oranje in Solna. "Ik ga nu dan ook geen rigoureuze veranderingen doorvoeren", stelt Blind, die weet dat het door de 1-1 in Zweden nog belangrijker om het tweede duel wel te winnen. "We hebben onszelf ondanks het goede spel tekort gedaan in Zweden, we zullen de wedstrijd tegen Wit-Rusland daarom móeten winnen. Ik heb de overtuiging dat we dat gaan doen."

Een makkie gaat het niet worden tegen de Wit-Russen, waarschuwt Blind. "Ze zijn goed georganiseerd, het is een stugge ploeg. Ze spelen 4-4-1-1, trekken zich ver terug en laten niet veel ruimtes vallen tussen de linies. Het is lastig om erdoorheen te komen", aldus Blind. "De spelers van Wit-Rusland spelen allemaal op een redelijk niveau. Een aantal is actief in de Russische competitie, veel spelen ook in eigen land. Het Wit-Russische BATE Borisov komt vaak uit in de Champions League, ook weleens met succes. Ik vind ze niet minder dan Zweden", aldus Blind. "Maar onze jongens spelen ook in de top, dus daar mogen we zeker wat van verwachten in de thuiswedstrijd tegen Wit-Rusland. De insteek is duidelijk: winnen."

Dat de Wit-Russen Frankrijk in hun eerste duel op 0-0 hielden, onderstreept het verhaal van Blind. "We hebben de wedstrijd tegen Frankrijk uitvoerig bekeken. Wit-Rusland zakte vooral in, loerend op een counter. Het heeft een kopsterke spits, die op alles loopt en er echt in kleunt. Daarna sluiten er mensen bij. Dat is een beetje hun spelletje, en daar zullen we zodoende attent op moeten zijn. We moeten zorgen dat we steeds het eerste duel en ook de tweede bal winnen, zodat we flink druk kunnen zetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen