Gele kaart voor Balotelli geschrapt: schorsing vervalt

7 oktober 2016, 08:42

Mario Balotelli is, met zes goals in vijf optredens, uitstekend begonnen bij OGC Nice. Vlak nadat hij zich afgelopen zondag met een fraai schot in de kruising tot matchwinner kroonde tegen FC Lorient (2-1), deed hij echter ook op negatieve wijze van zich spreken. Hij liep in de slotfase tegen twee gele kaarten en dus een rode kaart aan. Toch heeft de prent geen consquenties.

De tuchtcommissie van de Franse voetbalbond heeft de tweede gele kaart van Balotelli namelijk uit de boeken gehaald. Van zijn eerste geel was weinig te zeggen, omdat de spits zijn shirt uittrok na zijn doelpunt. De tweede gele kaart was echter zeer zwaar gestraft, iets wat scheidsrechter Olivier Thual later ook toegaf. Hij legde een officiële verklaring af voor de tuchtcommissie en deze heeft de tweede kaart nu kwijtgescholden.

Daardoor is de schorsing van Balotelli komen te vervallen. Dat houdt in dat de excentrieke spits op 14 oktober in actie kan komen tegen Olympique Lyon. Nice verdedigt momenteel de koppositie in de Ligue 1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen