Oranje-dames krijgen nieuwe assistent- en keeperstrainer

7 oktober 2016, 09:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erskine Schoenmakers is toegevoegd aan de technische staf van het Nederlands vrouwenelftal. De 41-jarige coach wordt de rechterhand van bondscoach Arjan van der Laan, als assistent- en keeperstrainer. Hij tekent een contract tot en met de kwalificatiereeks voor het WK 2019 bij de KNVB.

Schoenmakers gaat zijn functie van assistent- en keeperstrainer combineren met zijn andere werkzaamheden bij de KNVB: de begeleiding en doorontwikkeling van jonge keepsters richting het A-elftal. De oefenmeester is sinds 2009 al verbonden aan de Nederlandse voetbalbond, waar hij trainer was van de keepsters van diverse nationale meisjes- en vrouwenteams. "Werken met de beste keepsters van het land, met een mooi toernooi in eigen land in het vooruitzicht, ik ga met veel enthousiasme aan de slag", zegt Schoenmakers in een persbericht van de KNVB. Hij was eerder ook actief bij het vrouwenelftal van FC Utrecht en Willem II en was ook werzkaam in de jeugdopleiding van Red Bull Salzburg.

"Erskine Schoenmakers is al jaren actief als succesvol keeperstrainer binnen het meiden- en vrouwenvoetbal en dit is een promotie die hij zeer heeft verdiend", reageert Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB. "Hij is ook al op interim basis mee geweest met het team naar Amerika afgelopen september en dat is alle partijen zeer goed bevallen. Schoenmakers  is ambitieus om met dit team aan de slag te gaan op weg naar allereerst Euro 2017", aldus Van Breukelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen