Pellè door het stof: "Ik heb weer een fout gemaakt"

7 oktober 2016, 09:59

Graziano Pellè reageerde donderdagavond zeer slecht op zijn wissel in de WK-kwalificatiewedstrijd van Italië tegen Spanje (1-1). Toen de spits bij een 0-1 stand gewisseld werd, weigerde hij uit frustratie de hand van bondscoach Giampiero Ventura. Daags na het duel met de Spaanse ploeg krijgt hij de Italiaanse media over zich heen én heeft hij zijn excuses aangeboden.

De spits van Italië en het Chinese Shandong Luneng werd in de 59ste minuut naar de kant gehaald en had toen geen behoefte om de hand van zijn trainer Ventura te accepteren. Hij wordt daar volop om bekritiseerd door de Italiaanse media en fans en is daarom met een reactie gekomen. "Helaas heb ik wéér een fout gemaakt", schrijft de oud-Feyenoorder op Instragam. Na het EK 2016 bood hij ook al zijn excuses aan voor zijn zeer arrogante gemiste strafschop tegen Duitsland.

"Dit was onacceptabel gedrag", beseft Pellè. "Tegenover mijn coach in de eerste plaats, maar ook tegenover mijn teamgenoten. Ze hebben altijd een fantastische teamspirit getoond en dit hoort daar niet bij. Zoals bij elke fout, aanvaard je de consquenties. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid voor deze fout. Ik vraag iedereen om vergiffenis", besluit de spits.

Het is nog de vraag of Ventura Pellè na het incident nog zal opstellen tegen Macedonië (zondag).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen