"Er is altijd wat met Robben, neem afscheid van hem"

7 oktober 2016, 11:15   Bijgewerkt: 7 oktober 2016, 11:31

Donderdag kwam het voor Oranje slechte nieuws naar buiten dat Arjen Robben niet beschikbaar is voor de belangrijke wedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk. Het is niet voor het eerst dat de aanvaller door fysieke malheur verstek moet laten gaan bij het Nederlands elftal, zo beseft ook Aad de Mos. De oud-trainer vindt dat Oranje afscheid moet nemen van de buitenspeler.

"Nu heeft hij last van zijn ribben en zo is het altijd wat. Een week lang hing iedereen aan de lippen van Blind, hopend op goed nieuws omtrent Robben. Al meer dan een jaar heeft hij geen interland gespeeld en toch blijven we met z'n allen rekenen op de man van glas", stelt De Mos in Het Laatste Nieuws. "Daarom zeg ik: neem er nú afscheid van. Robben domineerde de voorbereiding op deze belangrijke interlands en zoiets is niet goed voor een spelersgroep. Dat werkt zelfs contraproductief. Die jongens krijgen het gevoel dat ze het enkel kunnen redden mét Robben en dat is natuurlijk niet het geval."

De Mos vindt dat de Nederlandse ploeg moet doorselecteren. "Het verhaal van Robben bij Oranje is voorbij. Net zoals dat het geval is voor de anderen van zijn generatie: Van Persie en Huntelaar. Sneijder is op dit moment wel nog belangrijk, maar ook hij loopt op zijn laatste benen. Blind moet nu echt doorselecteren, verjongen en schoon schip maken. Wat ik nu ga vertellen gaan ze in Nederland niet leuk vinden, hoor. Maar het einde voor Robben betekent voor mij meteen ook het einde van de Hollandse school, het 4-3-3-systeem waar we zo aan verknocht zijn. We hebben geen echte buitenspelers meer. Je moet een systeem hanteren in functie van de kwaliteiten van je spelers."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen